Bumbacul organic

De ce bumbac organic? Sau de ce nu bumbac obișnuit? 

Știai că 70% din semințele folosite în creșterea bumbacului obișnuit sunt modificate genetic, pentru a fi rezistente la dăunători? Se estimează că în fiecare an producătorii de bumbac utilizează până la 25% din insecticidele din lume și peste 10% din pesticide. Aceste substanțe au un impact negativ major în poluarea aerului, apei, pământului și sănătății oamenilor din zonele unde se cultivă bumbacul.

Practic, azi bumbacul convențional a ajuns să fie considerat cultura cea mai murdară din lume din cauza folosirii intensive a pesticidelor. Prin comparație, bumbacul organic se obține exclusiv din semințe naturale și nu se utilizează decât tehnici naturale de întreținere a culturilor și a solului, fiind interzise folosirea pesticidelor sau a altor substanțe chimice.

Mai mult decât atât, după etapa culturii și recoltării, diferențele în finisarea produselor sunt majore. Colorarea și sau vopsirea bumbacului convențional se face la temperatură mare, iar pigmenții pot fi pe bază de petrol ori să conțină metale grele și sulf. De partea cealaltă, pentru bumbacul organic se folosesc vopseluri naturale, pe bază de apă, și pigmenți care nu conțin metale grele.

Vorbim, așadar, despre o alegere conștientă a materialelor sustenabile, eco-friendly din care sunt fabricate produsele noastre, ca un manifest de prețuire pentru mediul înconjurător – dar și de respect pentru clienții noștri. Pentru că, dincolo de impactul pozitiv asupra mediului, bumbacul organic este totodată materialul textil cel mai prietenos cu pielea ta.

Este antialergic, antibacterian, nu provoacă iritații, delicat inclusiv cu pielea atât de sensibilă a bebelușilor, lăsând-o să respire. Nu în ultimul rând, tricourile din bumbac organic au o durată de viață mai mare decât cea a produselor din bumbac obișnuit – asta înseamnă că te vei putea bucura mai mult timp de tricourile tale preferate după mai multe spălări.

Alegerea bumbacului organic vine, însă, la pachet cu o condiție asumată. Așa cum el are grijă de pielea ta și tu trebuie să ai grijă de el: spălarea produselor din materiale sustenabile se face la temperaturi de până la 30 de grade (citește cu atenție etichetele produselor The F Factor).

Nu în ultimul rând, grija pentru calitatea materialului înseamnă totodată un preț mai mare al produsului, dar avantajele pe termen lung sunt de neprețuit. Gandhi spunea: “Be the change you want to see in the world”. Alege bumbacul organic pentru tine și pentru mediul înconjurător. 

Open chat
1
Salut! Cum te putem ajuta?